Diriliş Kılıçarslan Gerçek Tarihte Nasıl Ölmüştür?


Güncelleme: 14 Mart 2018 : 23:26
0

Trt1’in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da aksiyon dolu bölümler bitmek bilmiyor. En son Ertuğrul tam idam edilecekken kurtulmuş ve obasına dönmüştür. Ancak Saadettin yine rahat durmaz ve Altun Aba’yı Kılıçarslan’ın yanında Ankara Kalesine göndermiştir. Amacı Kılıçarslan’ı ve annesini kalede infaz etmektir. Kılıçarslan ölecek mi sorusu tam da burada merak uyandırmaktadır. Aslında daha da önemlisi Kılıçarslan gerçek tarihte nasıl ölmüştür?

Dizide Altun aba Kılıçarslan ve annesini öldürmek için götürürken bu bilgi Ak Sakallılar tarafından Ertuğrul’a bildirilir. Ertuğrul bu bilgiyi alır almaz hemen alpleri ile yola çıkar. Amacı Sultan Kılıçarslan’ı ve annesini kurtarmaktır. Bu sırada Melike Sultan gerçek niyeti anlamış ve oğlunu kurtarmak için plan yapmıştır.

Kendi adamlarına işaret veren Melike Sultan çıkan hengamede oğlunun ağaçlık alanda gidip kaybolmasını sağlayacaktır. Ancak işler ters gider ve Kılıçarslan kaçarken Altun aba ve adamları tarafından yakalanır. Altun Aba Kılıçarslan’ı yay ile boğarken Ertuğrul yetişir.

Ancak Kılıçarslan kaçarken tekrar Altun Aba’ya yakalanır ve bıçak darbesi ile yere yığılır. Ertuğrul hemen oraya yetişir ancak Altun Aba kaçmıştır. Kılıçarslan ise yerde acı içinde kıvranmaktadır. Hemen ona müdahale etmeleri için alplere emir verir ve kendisi ve adamları ise Altun Aba’nın peşine düşer. Altun Aba’da Saadettin tarafından öldürülmüştür. Diğer taraftan Kılıçarslan ise durumu ağırdır ve daha fazla dayanamaz. Ruhunu teslim eder. Peki gerçek tarihte Kılıçarslan nasıl ölmüştür?

[kirmizitext]Tahta Gıyaseddin Mi Çıkacak? Kılıçarslan Mı? Tarihte Alaaddin Keykubat’tan Sonra Tahta Kim Çıkmıştır? için TIKLA[/kirmizitext]