Diriliş Ertuğrul 123. Bölüm Fragmanı ve 14 Kasım Neler Olacak?


Güncelleme: 8 Kasım 2018 : 00:04
1

Diriliş Ertuğrul 7 kasım çarşamba günü yeni sezona başladı. Dizinin 14 kasım 123. bölüm fragmanı ve özeti merak edilmeye başlandı. Diriliş Ertuğrul ilk bölüm itibari ile heyecan ve aksiyonu gündemde tutmayı başardı. Dizinin ilk bölümünde neler yaşandı?

Diriliş Ertuğrul geçtiğimiz sezonda kaldığı yerden 10 yıl sonrasına gitmiş, Söğüt’e yerleşmişler, giysileri ve çevreleri değişmiştir. Selçuklu Devleti, Kösedağ yenilgisi sonrası moğol tahakkümü altında kalmıştır. Ertuğrul ise bu tahakküme izin vermemiş be her daim Moğollara bela olmuş ve olmaya devam etmektedir. Söğüt’te adaletti yönetimi benimseyen Ertuğrul sevilmektedir. Oğullarını da yetiştirip büyültmüştür.

Moğollar ise Ertuğrul bu gücünden rahatsızdır. Selçuklu vezirleri aracılığı ile Ertuğrul’u diz çöktürmek isterler. söğütte vergileri toplayan Ertuğrul iken şimdi başka bir oba vazifelendirilmiştir. Bununla da kalınmaz ve Söğüt bu obaya yurt olarak verilmiştir.

Obanın beyi Umur Bey ise kızı İlbilge hatunu obaya istihbarat toplamak için gönderir. İlbilge hatun obaya giderken yolu Osman ile kesişir ve OSman sayesinde Ertuğrul ve obasına sızar. Ertuğrul, İlbilge ve obalar arasındaki çatışmalar bu sayede başlamış olur.

Diğer taraftan gizli bir örgüt ise Söğütün ellerinden alınmasını içlerine sindirememişlerdir ve gizlice örgütlenerek Söğüt’ü geri almaya çalışmaktadırlar.Bu örgütün lideri ise bir kilisenin hizmetcisi olarak Söğüt’te Ertuğrul’un yanı başına sızmıştır. Adamları ise farklı kılıklarda Söğüt’ün her tarafına sızmışlardır.

Ertuğrul’ın güçlenmesini istemeyen bu örgüt gizli teşkilatları ile Ertuğrul’a gizli oyunlarla saldırmaya başlar. Bir yanda Selçuklular’ın Moğol tahakkümü altında olması, diğer yandan Söğüt’ün gizli örgütlerle çevrelenmesi, ve moğol baskılarının devam etmesi, Ertuğrul’u iyice köşeye sıkıştırmaktadır. Ertuğrul ise tam bu sıkıntılı bir zaman diliminde büyük bir destek alır. Aksakallılar Ertuğrul’a destek vermelerinin yanı sıra onu yanlarına almış ve aksakallı yapmışlardır. Ertuğrul artık 9. postun sahibi olmuştur.

Diriliş Ertuğrul 14 Kasım 123. Bölüm Fragmanı

Comments are closed.