Çukur Sultan Öldü Mü? Ölecek Mi?


Güncelleme: 5 Nisan 2018 : 22:27
1

Show TV’nin reytingleri kasıp kavuran dizisi Çukur’da yine heyecan dolu bir bölüm izleyenleri bekliyor. Nedret’in Vartolu’nun kapısına silahla dayandığı sırada yaşanan arbede de silah bir el ateş alır. Vurulan ne Nedret nede Vartolu’dur. Vurulan Sultan annedir. Şimdi izleyenlerin merak ettiği soru Çukur Sultan öldü mü ölecek mi? Diziden ayrılıyor mu?

Dizinin son bölümünde Sultan anne Sadet ve Vartolu’nun  birbirlerine sevdalı olduklarını öğrenir. Öğrenir öğrenmez Sadet’in karşısına dikilir ve doğru olup olmadığını sorar. Sadet’in inkar etmemesi üzerine Saadet’e ağır sözler söyler ve tokat atar. Büyük ihtimal Nedret’te bu olaydan haberdar olur ve Vartolu’nun silahla kapısına dayanır.

Elindeki silahla gözünü karartıp Vartolu’nun karşısına dikilen Nedret, Vartolu’nun sen hayatında kaç eline silah aldın sözleri üzerine içerideki vazoyu hedef alır ve tek kurşunla vurur. Medet ve Vartolu Nedret’in hareketi karşısında şaşkınlık içinde kalırken, Medet Nedret’in elinden silahı almak için hamlede bulunur. Vartolu, Medet ve Nedret arasında yaşanan arbede de silah üçünden farklı bir yöne atış alır. Herkes şaşkınlık içinde silah sesinin nereden geldiğini anlamaya çalışırken, vurulanın Sultan anne olduğu anlaşılıyor. Şimdi herkesin merak ettiği soru Çukur Sultan ölecek mi? Çukur Sultan öldü mü? soruları.

Çukur dizisinde Vartolu öldü sandık ölmedi, Baykal bey dizinin 23. bölümünde ölerek diziye veda etti. Fakat Sultan’ın öleceğini düşünmüyoruz. Dizide önemli karakterlerden birine hayat veren ve Koçavalı kadınlarını bir arada tutan Sultan Anne ölmeyecektir. Fakat heyecan ve aksiyonun hiç eksik olmadığı Çukur’da kimse için kesin öldü ya da ölmedi demek doğru olmaz. Aldığımız sağlam kaynaklar ve bilgiler doğrultusunda Sultan’ın ölmeyeceğini söyleyebiliriz.

Vartolu’nun adamlarının kurşunuyla ölen Kahraman Koçavalı’nın eşi, Akşın ve Acar’ın annesi olan Nedret, özellikle kocasını kaybettikten sonra ağzını bıçak açmaz ama iyi niyetlidir. Aynı zamanda çok iyi bir anne olan Nedret, Sultan’ın sözünden asla çıkmaz ve onun itaati altında yaşamaktan şikayetçi değildir. Fakat kocasının üzüntüsünü hala içinde yaşayan içten içe intikam duygusuyla yanan Nedret, sonunda gözünü kararttı ve Vartolu’nun karşısına dikildi.  Fakat Nedret’in hamlesi yanlış kişinin hayatına mal olacaktı.

Çukur’da dengeler tamamen değişecek. Yamaç ve Vartolu arasındaki savaş daha da kızışacak. Senaryonun bu yönde şekillenmesinin sebebi Vartolu karakterini daha ön plana çıkarmak olabilir.

Comments are closed.