Çocuklar Duymasın’dan Dizi Tarihinde Bir İlk!


Güncelleme: 23 Kasım 2018 : 14:17
0

Çocuklar Duymasın dizisi televizyon tarihinde daha önce rastlanmamış bir olaya imza attı.

Kanal D ekranların Çarşamba akşamları izleyici ile buluşan Çocuklar Duymasın dizisinde ilginç bir sahne yaşandı. 58. bölümüyle geçtiğimiz gün ekranlara gelen dizide Adalet Bakanlığının uzlaştırmacı uygulaması tanıtıldı.

UZLAŞTIRMA TANITILDI

Yargıda iş yükünü azaltmayı amaçlayan alternatif çözüm yolu ‘uzlaştırma’, Türk televizyonlarında ilk kez bir dizi sahnesiyle kamuoyuna tanıtıldı.

ÇOCUKLAR DUYMASIN’DA BİR İLK

Adalet Bakanlığı yetkilileri, diziler aracılığı ile halka arabuluculuk yöntemini tanıtmak istedi. Bunun üzerine dizi yapımcıları ile görüşen bakanlık yetkililerinin çağrısına ilk olarak Çocuklar Duymasın ekibi kulak verdi.

BAKANLIK TEMSİLCİLERİ YAPIMCILARLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Adalet Bakanlığı temsilcileri, uzlaştırma ve arabuluculuğun etkinliğinin artırılması ve tanıtılması amacıyla geçen günlerde yapımcılarla bir araya gelmişti. Bakanlık yetkilileri, yapımcılardan, yargıda alternatif çözüm yolları olan ‘uzlaştırma’ ve ‘arabuluculuğun’, diziler aracılığıyla ekranlarda anlatılmasını istemişti.

ÇAYCI HÜSEYİN MAHKEMELİK OLURSA

Kanal D televizyonunun sevilen dizisi Çocuklar Duymasın’ın son bölümünde ekranlara gelen sahnede Çaycı Hüseyin karakteri bir kavgaya karışarak adliyelik oluyor.

SAVCILIK UZLAŞTIRMACI ATADI

Çocuklar Duymasın dizisinin sevilen karakterlerinden Çaycı Hüseyin karıştığı kavgada yaraladığı Fazlı tarafından savcılığa şikayet ediliyor. Şikayet üzerine araya savcılık tarafından atanan uzlaştırmacı giriyor.

İLGİNÇ UZLAŞMA ŞARTLARI

Uzlaştırmacı iki tarafı aynı masada bir araya getiriyor. Fazlı, Hüseyin’in park ve bahçelere ait parklarda 10 gün boyunca günde 3 saat temizlik yapması ve 250 ağaç fidanı dikmesi halinde uzlaşabileceğini söylüyor.

DİZİ TARİHİNDE BİR İLK

Türk dizi tarihinde ilk kez ekranlara gelen uzlaştırma sahnesinde, kısa süren pazarlık sonunda Hüseyin, Fazlı’nın isteklerini yerine getirmeyi kabul ediyor ve uzlaşma sağlanıyor.

İkili el sıkışarak, uzlaşırken, dosya da savcılık tarafından rafa kaldırılıyor.

Pınar Altuğ ve Tamer Karadağlı’nın başrollerinde yer aldığı Çocuklar Duymasın dizisi her hafta birbirinden ilginç olaylarla Çarşamba akşamlarını renklendirmeye devam edecek.