Çilek Filmi Televizyonda İlk Kez Hangi Kanalda Yayınlanacak?


Güncelleme: 21 Aralık 2018 : 13:47
0

Ünlü oyuncuları bir araya getiren Türk filmi Çilek televizyonda ilk kez yayınlanacak.

Baş rollerinde İlker Aksum, Azra Akın, Halil Sezai, Bülent Şakrak ve Selen Öztürk gibi ünlü isimlerin yer aldığı “Çilek” filmi ekranlarda ilk kez Kanal D‘de izleyici ile buluşacak.

2014 yılı yapımı Çilek filmi 23 Aralık Pazar günü saat 23.30’da Kanal D’de yayınlanacak.

ÇİLEK FİLMİNİN KONUSU NE?

Çilek yaşadığı kasabanın en güzel kızıdır; Kaan’da çocukluk yıllarından beri ona platonik olarak aşıktır. Çilek’in en büyük hayali İstanbul’da gidip şarkıcı olmaktır. Kaan ise yıllardır peşinde sessiz sedasız takip ettiği Çilek’e duygularını açmayı umar. İkisinin yolu bir gece Çilek’in şarkı söylediği, sevgilisi Hayri’ye ait olan barda kesişir. Kaan, Çilek’e hayallerini gerçekleştirmeyi vadeder, Çilek’se bu teklife karşılık aşkını. Bu anlaşmaya ikisi de kayıtsız kalamaz. Hayri’nin kasabada olmadığı bir zamanı fırsat bilerek, arkalarına bile bakmadan hayallerinin peşinde İstanbul’a doğru yola koyulurlar ama Hayri ve adamlarıyla birlikte emniyet güçlerini de peşlerine taktıkları sıra dışı bir maceraya sürüklenirler.

ÇİLEK FİLMİ OYUNCU KADROSU

Birbirinden değerli oyuncuları kadrosunda barındıran Çilek filminin başrollerinde Azra Akın, Halil Sezai, Ahmet Olgun Sünear, Muharrem Bayrak, Ayhan Anıl, Selen Öztürk, Bülent Şakrak, Kadir Özdal, İlker Aksum ve Soydan Soydaş yer alıyor.

ÇİLEK FİLMİNİN YÖNETMENİ KİM?

Dram, polisiye ve maceranın iç içe geçtiği Çilek filminin yönetmen koltuğunda Günhan Emrah Sönmez oturuyor. Filmin yapımcı firması ise Film Fabrikası. Film aynı zamanda yönetmen Günhan Emrah Sönmez’in ilk uzun metrajlı filmi olma özelliği taşıyo.

MÜZİKLER HALİL SEZAİ’YE EMANET

Çilek filminin müziklerini filmde boy gösteren Halil Sezai üstlenirken, senaryo yazarlığını ise Çağlayan Neyman yaptı.

TÜRK SİNEMASINDA BİR İLK OLMUŞTU

Çilek’i aynı zamanda hikayesi çizgi roman (grafic novel) tekniğinde çizimlerle desteklenen ilk Türk filmi olma özelliği taşıyor.

Televizyonda ilk kez yayınlanacak olan Çilek filmi 23 Aralık Pazar günü saat 23.30’da Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşacak!

AZRA AKIN KİMDİR?

Azra Akın, 8 Aralık 1981 tarihinde Hollanda Almelo’da dünyaya geldi.

DÜNYA GÜZELİ SEÇİLDİ

1998 yılında Elite Model yarışması Türkiye ayağında birincilik kazanmıştır. Daha sonra 2002 yılında Star Tv’nin düzenlediği Türkiye güzellik yarışmasında birinci olmuştur. 2002 Türkiye Güzeli seçilen Azra Akın, ardından da 2002 Miss Universe’de Kainat Güzeli seçilmiştir. Yarışma sonucunda Miss World unvanını 1932’de Keriman Halis’in ardından Türkiye’ye Istanbul’a ikinci defa getiren kişi olmuştur.

Manken – modellik yapmaya devam eden Azra Akın, aynı zamanda reklamlarda ve TV dizilerinde oyunculuk da yapmaktadır.

HANGİ YAPIMLARDA ROL ALDI?

2004’te başrolü Tamer Karadağlı ile paylaştığı Yağmur Zamanı adlı dizide Eylül karakterini canlandırmıştır.

2009’da Sadri Alışık Tiyatrosu’nda 72. Koğuş adlı oyunda rol almıştır. Acun Medya tarafından Show Tv’de düzenlenen Yok Böyle Dans yarışmasında yarışmacı olarak bulunmuştur.

2011 yılında Star TV’de yayınlanan Geniş Aile dizisinde rol almıştır. 2012’de M.U.C.K dizisinde müzik öğretmeni olan Elif Hoca karakterini canlandırmıştır. 2014 yılında yayınlanan Galip Derviş dizisinde konuk oyuncu olarak Gülten rolünü canlandırdı.

Son olarak 2014 yılında konuk olarak Arkadaşım Hoşgeldin’e katılmıştır. Eylül 2014’te vizyona giren Çilek isimli filmde başrol olarak oynamıştır.

2015’te başrollerini İlker Kaleli ve Burçin Terzioğlu’nun paylaştığı Poyraz Karayel dizisine Çiğdem karakteriyle katıldı.