Börü Dizisi Asena Kimdir? Yaşı, Sevgilisi ve Oynadığı Diziler


Güncelleme: 21 Şubat 2018 : 21:04
1

Star Tv’nin merakla beklenen dizisi Börü ekranlara gelmek için gün sayıyor. Hazırlanma aşamasında tutunda oyuncu kadrosuna kadar titizlikle hazırlana dizinin castı ve karakterleri yayınlandı. Merakla beklenen dizinin ana castında 13 isim yer alıyor. Dizinin castında tek bayan karakter Asena Tümer’dir. Peki kim Asena Tümer? Börü Dizisi Asena Kimdir? Ahu Türkpençe Oynadığı Diziler

[kirmizitext]Börü Dizisi Oyuncu Kadrosu Tüm Karakterler ve Rolleri için tıkla[/kirmizitext]

Asena Tümer’i canlandıran oyuncumuz Ahu Türkpençe’dir. 1977 yılında Samsun’da doğan Ahu Türkpençe, oyuncu olarak kariyerine devam etmektedir. 18 yaşına kadar oyunculukla ilgilenmeyen Ahu daha sonra arkadaşının yönlendirmesi ile Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin elemelerine katılmıştır. Elemeleri kazanan Ahu burada oyunculuk eğitimi almıştır.

Daha sonra konservatuar eğitimi alan Türkpençe, 2001 yılında mezun olmuştur. Asıl mesleği Fizikçi olan Ahu Türkpençe yıldız Teknik Üniversitesinde oyunculuk eğitimi almak için okulunu dondurmuş ve konservatuar eğitimi almıştır. Daha sonra fizik bölümüne devam etmiştir. 2004 yılında üniversiteden mezun olan Ahu, 170 cm boyunda ve 57 kilo gram ağırlığındadır. Göz rengi ela olan oyuncu kahverengi saçlara sahiptir. Oğlak burcunda olan güzel oyuncu 41 yaşındadır.

Ahu Türkpençe’nin oynadığı bazı dizi ve yapımlar şunlardır; BÖRÜ (2017),Vicdan(2013) (Keriman),Bir İstanbul Masalı (2003) (Esma Kozan Arhan),Karamel (2008) (Zehra),Elveda Rumeli (2007) (Bihter Hemşire),Yedi Numara (2000) (Seher Menekşe),Azad (2002),Dilan Güzel Günler (1998),Şöhret (2005)  dizisinde ise Gülşen Özer Işıl Türker). Oynadığı sinema filmleri ise Dağ 2, Köksüz, Taş Mektep, Kaybeden Kulübü ve Denizden Gelen’dir. Peki Börü dizisi nasıl bir dizi, konusu, senaryosu nasıl…

[kirmizitext]Börü Dizisi Nerede Çekiliyor? Dizi Çekim Seti Nerede?[/kirmizitext]

Börü dizisi Dağ 2 filminin yapımcıları tarafından kaleme alınmış ve çekilmiştir. Dizide oynayan oyuncuların çoğunluğu yine Dağ 2 filminde de oynamıştır. Dizinin çekimleri de özel kameralarla yapılmakta ve dizide gerçek mermi ve silahlar kullanılmaktadır. Dizi Türk televizyonlarında bir ilki gerçekleştirecektir. Dizide Asena karakteri keskin nişancı olarak karşımıza çıkacak. Attığı her atışta hedefi onikiden vuran Asena Tümer, Börü Timi’nin en önemli askerlerinden birisidir. O ve arkadaşları vatan için gözlerini kırpmadan canlarını veren babayiğitlerdendir.

(Börü Asena) Ahu Türkpençe Dağ 2 Filmindeki Sahnesi İzle

Comments are closed.