A101 BİM Mi Band 2 Kurulumu, Özellikleri, Gizli Özellikleri, Ek Özellikleri


Güncelleme: 27 Temmuz 2018 : 16:09
0

Uzun yıllar kullanılan ve pek çok kişinin önerdiği Mi Band 2 A 101’e geldi. Kullanım itibari ile çok kullanışlı olan ürün hakkında sosyal medyada ve internette pek çok soru soruluyor. Bazı özelliklerin çalışmadığı, arayanların isimlerinin, telefon numarasının çıkmadığı vs gibi şikayetler yer alyor. Aslında mi band 2’de tüm özellikler çalışıyor. Sadece biraz kurcalamak lazım. Tüm sorularınızın yanıtları sizler için haberimizde.

A101 Mi Band 2 Özellikleri Nelerdir?

Xiaomi Mi Band 2’nin bir çok özelliği var. İlk aldığınızda şarz ettikten sonra kolunuza takınca sadece 3 özellik ekranda gözüküyor. Bunlar; saat, adım sayar ve kalp ritmi ölçümü(Nabız ölçer). Ancak hiç korkmayın kurulum sonrası cep telefonunuzdaki Mİ Fit uygulamasındaki yapacağınız birkaç ayar sonrasında tam 6 bilgiyi ekranda görebiliyorsunuz. Bu özellikler şunlar; Saat, adım sayısı, kaç km yol gidildiği, yakılan kalori, nabız ölçme ve cihazın şarzı. Tüm bu özellikler cep telefonunuzdan yapacağınız ayarlarla aktif edilebiliyor. Peki başka neler yapılabiliyor?

Sizi arayanın ismi ekranda gözüküyor, arayan kayıtlı değilse telefon numarası ekranda kayarak gözüküyor. Whatsup, Messenger, youtube, gmail vs gibi sizin seçtiğiniz tüm uygulamaların bildirimleri ekranda simge olarak çıkıyor. Eğer telefonunuzdaki tüm uygulamaları seçerseniz hepsinin bildirimi kol bandınıza geliyor. Mesaj içerikleri gözükmüyor ama o anda hangi uygulamadan mesaj geldiği size o uygulamanın simgesi ile gösteriliyor.

Ancak bu durumda şöyle bir sorun var. Bu özellik(arayanın ismi veya arayan telefon numarası) telefonun dilini İngilizce yaparsanız aktif oluyor. Eğer Türkçe kullanırsanız isimler veya numaralar gözükmüyor. Sadece telefon simgesi çıkıyor ve sizi birisinin aradığı bildiriliyor. Yani siz kimin aradığını göremiyorsunuz. Ben telefonun dilini ingilizce yaptım ve bu özellikleri sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Detayları aşağıda anlatacam.

Telefonunuzun alarmı ile mi band 2’yi entegre edebiliyorsunuz. Sonuç ne mi? Telefonunuzun alarmı çaldığında kol bandınız(mi band 2) titremeye başlıyor. Bunu direk mi fit uygulamasının alarmı ile de yapabilirsiniz. Mi Fit uygulamasında alarm özelliğini aktif ettiğinizde belirlediğiniz saatte kol bandınız titremeye başlıyor.

Bir diğer özellik, kolunuzu saate bakar gibi kaldırdığınızda ekran açılıyor. Saati görüyorsunuz. Sensör vasıtası ile kolunuzu kaldırdığınızda cihaz otomatik olarak ekran ışığını açıyor ve menüdeki ilk alanı size gösteriyor. Sonrasında ise bileğinizi çevirme hareketi yaparak menü içerisinde gezebiliyorsunuz. Bu özellik, mi band 2 üzerindeki dokunmatik alanı kullanmadan, elinizi cihaza sürmeden cihazı kontrol etme imkanı veriyor. Özet olarak bileğinizin hareketi ile cihazın ekranını açıp menü içerisinde gezinebiliyorsunuz.

Uzun süre oturma pozisyonunda kalırsanız cihaz size yürümeniz gerektiğini söyleyen bir kısa animasyonu ekrana getiriyor. Cihaz önce titriyor ve sonrasında ekrana oturduğu yerden kalkan bir cin ali animasyonu geliyor.

Cihaz uyku analizi yapabiliyor. Bu ne demek? Uykunuzun ne kadarı derin uyku, ne kadar gece(hafif) uykusu olarak geçiyor, bunları kalp atış hızınızdan anlıyor ve kaydediyor. Ve gece uyandığınız saatleri anında hafızaya alıp sabah kalktığınızda size analiz olarak bir rapor hazırlıyor. Bu rapora cep telefonunuzdaki mi fit uygulamasından ulaşabiliyorsunuz.

A101 BİM Mi Band 2 Kurulumu